Studio Sessie B&B: 2 dagen, 3 man, 6 liedjes. Bij Bunt

Liever Live? Ja, natuurlijk, wil je als TroubaDichter zoveel mogelijk live spelen. Zeker samen met pianist Bam Commijs. Eind december speelden we – B&B – de laatste keer voor publiek, in Delft. Mooie avond, nog zonder (avond)klok. We speelden onder andere de B&B kersthit in december 2020 – Heel de Wereld Kerststal – de clip is vele honderden keren, gespeeld, gedeeld, en uiteraard nog te zien : https://youtu.be/7vynD5bbsJ4We hadden het lied opgenomen in de Bunt Studio.

Sindsdien hebben we niet stilgezeten. Er is gestaag doorgewerkt aan het repertoire en onze muzikale ontwikkeling. Het is dan tijd om e.e.a. te delen. Dus togen wij opnieuw naar Studio Bunt, nu voor een lente sessie. Met als doel: zes liedjes opnemen, in een arrangement voor toetsen (vleugel/keybord), gitaar/zang en contrabas (pluk/strijk). 

Dat is gelukt, in twee mooie dagen. Het was een feestje, met Bart (gitaar/zang), Bam (toetsen) en de voor deze sessie ingevlogen Daniel Van Huffelen (bassist). Dit alles onder subtiele, maar rechtvaardige directie van sound-master Andre van den Bunt

Het was heel eventjes wennen, maar in no-time voelde het zeer vertrouwd. Het resultaat – afgaand op de ruwe takes (no mix, ter plekke terug luisterend) – : organisch klinkende nummers, warm, harmonisch, verrassend.
De eindmix? Ja, die is in goede handen (en oren) bij André. Langzaam haasten, werkt het beste. Wij hebben er alle vertrouwen in.

Binnenkort delen wij het resultaat. Wat ons betreft een mooie tussenstap van de doorgaande ontwikkeling, op weg naar nieuwe live optredens: next level. En die studio sessie met deze pro’s, dat smaakt naar vaker. Een herfstsessie is niet uit te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *