Geslaagde Premiere Muzikale Knipoog

Zo start je een spannende countdown – ’van nog 12 dagen tot haal het doek maar op’– zo sta je op 11 maart 2023 in de coulissen van het Idea Theater. (Soest). 

Opening
Tijdstip: 20.02 uur. Gezellig geroezemoes vanuit de knusse zaal, niet helemaal vol, wel vol verwachting. Net als wij: Jessie, Bam en Bart. (JB&B). Zijn we er klaar voor? ‘Yes! Okay. Toi, toi, toi!’ We gaan! En daar gingen we: de speelvloer op. Glimlach op. In ontspannen tred naar onze pole-position. Het publiek en passant groetend. ‘Goedenavond! Hallo! Hé, leuk!  WAT FIJN DAT U ER BENT!’ Dit laatste is de cue voor Bam: inzet van ons gelijknamige openingslied: ‘Wat Fijn Dat U Er Bent !’
Vier minuten later is de toon gezet. Het blijkt voldoende fundament voor een geslaagde première van onze ‘Muzikale Knipoog!’ 

Ontspannen sfeer
De investeringen in repetitie-uren en fysieke kilometers over en weer – betaalden uit. Het programma loopt soepel, bijna volgens draaiboek. Teksten zitten (bijna) goed. Samenspel is dynamisch.

Tijd vliegt. Onze liedjes, poëzietjes en crosstalks stromen goed door. Wij genieten. We zijn in het moment. Samen met het publiek. Ontspannen sfeer. Zelfs meezingend de pauze in. Bij aanvang 2e helft ontvangen we iedereen terug met een olijk muzikaaltje. En dan spelen we verder waar we gebleven waren. Het stroomt nog steeds.
En voor je t weet onderga je met bloemen in je handen een warme golf applaus. Dank! Dank! Dank! Enne, die toegift? Die houdt u nog tegoed.

In balans
Natuurlijk was het niet 100% perfect (wie wel?! ). We kennen nog genoeg verbeterpunten. Maar de intenties, die kwamen scherp door. Publiek waardeert de chemie. En de humor. En de balans in muziek en thematiek. Beetje veel liefde misschien? Nee hoor, echt niet. 

Noot: Ons volgende openbare optreden: zondag 2 juli, in het MicroTheater in Delft (matinee)